Sue Mousley (UK)

 

 

Klinikai aromaterapeuta,

SOME Training Ltd. igazgató

Sue Mousley 1979-ben kezdte pályafutását és nyugdíjba vonulásáig, 2015-ig dolgozott nővérként és szülésznőként. Önkéntesként a mai napig részt vesz kórházi dolgozók oktatásában, jelenleg egy, a stressz és szorongás páciensekre gyakorolt hatásait vizsgáló kórházi projektet vezet. 2006-ban alapította saját vállalkozását SOME Training néven egy szintén, már 1979-től vele dolgozó kórházi ápoló kollégájával.

 

Sue a brit Lantra nevű szervezetnél felnőtt továbbképzési oktatóként, gyerekeknek és felnőtteknek kidolgozott elsősegély oktatási vezetőként a mai napig aktívan dolgozik.

 

Emellett a Lantra külső minőségbiztosítási szakértője, feladata az egészségügyre vonatkozó minőségbiztosítási és standardok betartásának ellenőrzése, valamint elsősegély oktatók kiképzése és információs anyagok kidolgozása. Aromaterápia és masszőr diplomáját 1996-ban szerezte meg a Jill Bruce School of Aromatherapy iskolában, majd a várandósságra specializálódott és az illóolajokkal történő kiegészítő kezeléseket vezetett be a helyi kórház szülészeti osztályán. Nem sokkal később egészségügyi dolgozók aromaterápiás oktatását is megkezdte, amelyet végül nemzetközi szintre emelt.

 

Sue újszülött masszázsoktató, Bach virágterápiával és relaxációs terápiákkal is foglalkozik, illetve NLP gyakornok. Számos szakmai cikket írt magazinoknak és szaklapoknak, több, komplementer terápiákkal foglalkozó szakkönyvben szerepelt.

 

Társszerzője az Aromatherapy and Massage in Pregnancy (Aromaterápia és masszázs várandósoknak – angol nyelven) című könyvnek, és egy azonos néven akkreditált 5-napos képzést vezet.

 

Sue weboldala: www.sometrainingltd.co.uk