Elizabeth Ashley (UK)

 

Illóolaj szakértő, klinikai aromaterapeuta, kreatív író

Elizabeth Ashley világszerte ismert illóolajokkal foglalkozó szakértő, húsz aromaterápiás kézikönyv szerzője ezek közül Amazon bestseller a „Cannabis Medicine”. Írásaiban egyedi módon ötvözi a növényekről található legkorábbi ismereteket a legfrissebb klinikai kísérletek eredményeivel. 1993-ban kezdett aromaterápiát tanulni, majd 1994-ben mesterdiplomát szerzett. Összesen huszonkét éve dolgozik aromaterapeutaként.

A holisztikus test-lélek-szellem szemszögéből vizsgálva világít rá, hogy a betegségek miként erednek saját, az élet eseményeire adott érzelmi válaszainkból és gondolatainkból. Rávilágít arra, hogy az illóolajok miként képesek saját gátló kötelékeinktől megszabadítani minket.

Élvezetes és humoros stílusán keresztül személyiségek nyílnak meg. Elizabeth Ashley-t a legtöbben „The Secret Healer” vagyis a „Titkos gyógyító” néven ismerik. Könyveiben az aromaterápia fehér foltjait „színezi ki”, történeteibe beleszőve a kerti lakban az illóolajokkal eltöltött idő alatt született felismeréseit, miközben három gyermeket nevelt fel, négy szaklapnak ír és boldog házasságban él férjével, az „Erős csendes”-sel, Írásai informatív olvasmányok, amelyek abban támogatnak bennünket, hogy a modern digitális világ kihívásainak is megfelelve építhessük praxisunkat.

2016-ban a NAHA, az Egyesült Államok legnagyobb aromaterápiás egyesülete Elizabethet az Egyesült Királyság NAHA (National Association of Holistic Aromatherapy) igazgatójának választotta. Rendszeres előadója az IFA (International Federation of Aromatherapists), a NAHA és a Kínában székelő Institute of Self Healing konferenciáinak és rendezvényeinek. Állandó cikkírója az IFA, a NAHA és az IFPA szakmai lapjainak, valamint a magyar nyelvű Aromatika magazinnak is.

Elizabeth weboldala: http://www.thesecrethealer.co.uk